KLEINE MAN II

(Uit: “Grote jongen, kleine man”)

Jij huilt mij uit mijn voegen, kleintje. Het spijt me, maar ik moest. Morgen ben ik terug. Ik kon niet meer met jou vandaag. Jouw krijsen zuigt me leeg, ik moet mezelf weer vullen nu. Even niet met jou, één nacht schenk ik mezelf. Oh help, mijn borst begint te lekken. Er is er maar één die mijn moedertranen op kan vangen. Waar ben je als ik je nodig heb? Ik kan niet zonder jou verdomme. Mijn klein reusachtig babymonster.

Weet je wat het is, lief ding? Het is dat web waarin we zitten. Jij en ik en alle anderen. Het gaat nooit over twee personen, het gaat om wat er tussen hangt. Een draad die trekt en duwt en spant en lost. Die zich het hardst laat voelen hoe verder weg je gaat. Voel je het? Die rekt en rekt totdat hij springt. Huil niet liefje, toe. Luister.

Het is dat web waarin we zitten. Het wordt groter en groter en het kleeft je leven vast. Altijd komen er draadjes bij. Er zullen hongerige mensen je leven binnensluipen. Ze zullen van alles van je willen. Ze zullen hun draden rond je nek spannen en zich nestelen in je web. Daar zullen ze eindeloos aan je trekken. Maar draadjes zijn maar draadjes schat. Ik wil dat je dat weet.

Moed laat zich tonen in de vorm van een schaar. Wie dapper is, die knipt. Want ja, liefje, dat kan. Een draad is zo kapot. Het hoeft ook niet alleen. Soms doe je het samen, met een knipje pal in ’t midden. Dan is het mooi geweest, en klaar. Moet je elk een andere kant weer op. En soms… dan doet de ander het. Verdwijnt voorgoed. Dan loopt die draad van aan jouw lijf, voorbij het midden, tot daar waar hij nooit stopt. Het zijn die draden die het hardst achter je aan blijven slepen.

Maar ook die kan je knippen, petieterige tranenman. Je kan jezelf bevrijden. Weg uit dat web. De draadjes losmaken, zodat het lijntjes worden die je uit kan werpen wanneer je wil. En ook dan zal je bestaan, mijn schat. Ook dan ben je een mens. Misschien zelfs meer dan ooit.

Toe, niet huilen. Het leven is een suikerspin. Alles lost zich op.
En morgen ben ik terug.

kleine-man-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s