Koorddans

2 januari 2018. Een nieuw jaar. Ik zit op het vliegtuig naar Tenerife, met El Hierro als uiteindelijke bestemming. Drie jaar geleden in november was ik daar ook. Vorig jaar in december opnieuw. Telkens met hetzelfde doel: even weg. Ver weg van alles, dichtbij mezelf. Luisteren wat ik hoor als de wereld rond mij zwijgt.

En ja, ook nu. Ook nu zoek ik rust. Ook dit jaar wil ik even mijn Belgische web uit. De draden met het thuisfront doorknippen. Maar er is één groot verschil: ik heb een man aan mij zij. Het is de man die ik bemin met heel mijn hart. Met wie ik van navel tot navel, hart tot hart, hoofd tot hoofd verweven ben. Hij die ziet waar mijn draden spannen, zijn scherpe blik op mijn knopen legt. Mijn lief. Mijn suikerspin.

Dus ja. Hoe moet dat dan. Dat web uit. Weg van alles, behalve van mijn spinnende man. Hoe gaat dat dan. Alleen zijn, én samen. Dichtbij mezelf, én zijn huid rond de mijne. Voldoende ik, en heerlijk veel wij.

Ik ga het ontdekken. Op drie weken tijd. Dit is mijn tocht. Mijn grote queeste. Balanceren op het koord. Dansen met de draden. Het is één grote evenwichtsoefening en dat zal het altijd zijn. Ik kan maar beter de vreugde leren vinden in de oefening. Hier. Nu. Dat is de kunst. En waar leer ik die beter dan op een plek zonder vaste bodem.

2 januari 2018. Op naar El Hierro.

jaaroverzicht

(Collage van 2017)

Een gedachte over “Koorddans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s